maandag 11 mei 2009

dagje niets

Lieve allemaal,


We hebben goed nieuws over het paspoort van Matthias, het is gisteravond hier naar Beijing toegevlogen met een vrachtvlucht, en door onze gids hier van het vliegveld gehaald.
Vandaag is de gids met alle documenten van de Nederlandese adoptieouders die hier nu zitten naar de Nederlandese ambasade om het uitreisvisum voor de kinderen te regelen, zodat we zaterdag met kinderen het land uit mogen.
Zoals het er nu uitziet hopen we dus zaterdag om 18.30 uur op Schiphol aan te komen.
Met Matthias ging het vanacht wat minder, hij heeft heel veel gehuild !
Wat het nu precies was daar zijn we nog niet helemaal uit, het was denk ik voor een deel echt verdriet of angst, maar ook was hij echt zijn grenzen aan het verkennen.
Als hij erg overstuur was haalden we hem bij ons in bed, maar ook daar liet hij zich moeilijk troosten, en als hij weer stil was ging hij kletsen en van het bed af.
Daarna om 5.30 uur toch maar weer in zijn eigen bed gedaan, toen heeft hij nog even gehuild, maar daarna is hij in slaap gevallen.
We merken op dit moment dat we hem heel duidelijk moeten begrenzen, en soms ook even moeten negeren als hij huilt.
Vandaag is hij overigens weer prima in z'n doen, hij begint ook steeds beter te snappen wat we bedoelen, en reageerd beter op correctie.
Het lastige is als je iets niet wil hebben, je dat niet aan hem uit kan leggen.
Als we bv met de boodschappen binnenkomen, wil hij daar ook gelijk wat van op gaan eten, en is hij echt heel boos en verdrietig als alles de koelkast ingaat, maar dat kan je dus nog niet uitleggen.
Hij zegt vandaag ook voor het eerst dankjewel en okee.
Het is echt een heerlijk ventje, hij wil alleen graag dat er gebeurd wat hij voor ogen heeft, maar ja, wie wil dat nu niet.
Morgen hopen we met de hele groep naar de Chineese muur te gaan, ja en daarna komt het eind echt in zicht van ons verblijf hier.
Het is hier nu prachtig weer, erg helder, zodat we in de verte na alle torens die we hier zien de bergen kunnen zien !

Groeten van ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten