donderdag 7 mei 2009

Vrije dag

Hallo allemaal,

Wat leuk om jullie berichtjes te lezen, erg bemoedigend en fijn om zo toch contact met het thuisfront te houden.
Vandaag hebben we een rustige dag gehad, wat heel erg lekker was.
We hebben lekker geslapen vanacht, om kwart voor zeven werd Matthias wakker, en toen Jedidja natuurlijk ook.
Samen hebben ze toen tot 8 uur bij ons op bed gespeeld, allebei gek doen natuurljk.
Daarna op ons gemakje ontbeten en daarna een grote handwas gedaan, ja, ja, het valt niet altijd mee voor een moeder met een groot gezin !!
We hadden de was in het bad gedaan en zowel Jedidja als Matthias vonden het wel een goed idee om te helpen wassen, dus zaten ze allbei op hun knieƫn voor het bad, met de was te flodderen.
Daarna de stad in gegaan, het was erg warm, ik denk wel 30 graden, en er stond ook een warme wind.
Het lopen in zo'n stad is toch wel zeer overweldigend, wat een mensen, wat een verkeer, en wat een chaos.
We werden tweemaal aangesproken door een bedelaar, ook dat is iets wat wij niet zo vaak meemaken, mensen vinden het hier ook heel gewoon om je aan te raken, en spreken je aan in het chinees, en wijzen dan naar Matthias en Jedidja.
In Nederland zijn we het niet gewend om mensen aan te staren, maar hier nemen mensen echt de tijd om je uitgebreidt te bekijken.
Na wat inkopen te hebben gedaan, zijn we terug naar ons hotel gegaan, waar direct iemand bij de ingang staat om de deur voor je te openen, en te helpen met de buggy, en het eerste wat je dan hoort is: you ara welcome !
Heel bijzonder allemaal, je voelt je regelmatig bezwaard bij zoveel luxe en bereidheid om je te helpen, vooral als je de schrille contrasten hier tot je door laat dringen.
Matthias heeft vanavond voor het inslaap vallen weer flink gehuild, wil eigenlijk het liefst op bed zitten en spelen, maar dat kan natuurlijk niet.
Daarom leggen we hem neer, en dat lokt dan een huilbui uit, maar nog steeds vindt hij het heerlijk om getroost te worden, hij gaat dan steeds zachter huilen en valt in slaap.
Dit is eigenlijk iedere avond hetzelfde patroon, maar niet bijzonder lijkt mij.
Overdag is hij heel vrolijk, een echte lachebek, en in voor grapjes en stoeien.
Met Jedidja ging het ook heel goed vandaag, de gewenning komt op gang, ze vraagt minder aandacht dan de afgelopen dagen.
Morgen gaan we de koffers weer pakken, en morgenavond nog eten met onze gids bij een lokaal restaurant, als afsluiting van de procedure hier in Xi'an.
Nou, dit was het weer voor vandaag !!
Zaterdag hopen we terug te vliegen naar Beijing.

Liefs van ons allen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten