dinsdag 5 mei 2009

procedure

Dag allemaal,



Hier weer even een verslag van onze afgelopen dag.

Vanacht hebben we prima geslapen, Matthias heeft de hele nacht doorgeslapen, en omdat we vanmorgen om 6.oo uur de wekker moesten laten aflopen werd hij ook wakker.

Vanmorgen werden we om 8.00 uur door onze gids opgehaald om naar het civil buro te gaan ivm de afhandeling van de procedure.

Het civil buro is zoiets als bij ons het gemeentehuis, hier moesten we weer mega veel handtekeningen zetten, en ook werden er vragen gesteld als, waarom willen jullie uit China adopteren? en kunnen jullie financieel gezien een tweede kind aan?

Ook moesten we nogmaals beloven Matthias niet te verlaten, hem niet te mishandelen, en hem goede medische verzorging en scholing te geven.

Dit was best een hele klus in het engels, maar gelukkig hadden we een en ander al op papier staan, en ook Arjen heeft ondersteuning geboden.

Daarna werd het officiele gedeelte afgesloten met een vingerafdruk in inkt van ons, en een voetafdruk van Matthias.

Hierna moesten we wederom handtekeningen zetten, voor de notaris, ook hier weer de belofte om hem niet te verlaten, of hem ergens anders onder te brengen.

De notaris kwam overigens zelf naar het civil buro.

Hierna nog naar het politiebureau, om het paspoort te regelen, dit was ongeveer 20 minuten rijden door de stad, hetgeen opzich ook al een hele belevenis is.

Matthias heeft zich verder vandaag prima gehouden, loopt lekker te babbelen, zegt af en toe mama en papa,en ook zoiets dat lijkt op Jedidja.

Voor Jedidja is het nog wel een hele omschakeling, ze vraagt best veel aandacht, maar dat is natuurlijk ook heel goed te begrijpen.

Ze is er erg mee bezig dat ze alles hetzelfde wil als Matthias, ze wil bv ook graag in de buggy zitten, ze wil uit dezelfde beker drinken enz.

Hopelijk zal dit vanzelf minder worden, vanmiddag heeft ze ook een poos bij Arjen op zijn kamer zitten verven, en dat doet haar zichtbaar goed.

Matthias heeft vanavond na het eten weer een flinke huilbui gehad, hij gaat dan bij de deur staan huilen, en verzet zich in eerste instantie als je hem oppakt,maar geeft het dan toch redelijk snel op als je hem op schoot neemt en heel dicht tegen je aanneemt en vasthoudt.

Je ziet hem dan in het dilemma van het hier fijn vinden, maar ook het missen van zijn oude en vertrouwde omgeving.

Zelf denk ik dat het heel goed is als hij af en toe zijn emoties uit, en als dit een of twee keer per dag gebeurd lijkt mij dit niet bijzonder.

Morgen hopen we nog een bezoek te brengen aan het kindertehuis, hier gaan we een van beide heen zonder Matthias en Jedidja.

Arjen en onze gids zullen dan ook meegaan, en waarschijnlijk mogen we daar ook wat filmen.

Eten en drinken doet Matthias erg goed, je kan merken dat hij gefixeerd is op eten en drinken.
Zijn bakje met rijst word tot de laatste kruimel opgegeten, hij peutert met zijn vingers de laatste kruimels er uit, en als wij het dan nog niet op hebben zie je hem naar ons bord kijken of hij zeggen wil: Heb je niet nog wat voor mij ?

Nou, inmiddels is het kwart over tien, en ik denk erover om naar bed te gaan, morgen moeten we om 9.00 uur weer paraat zijn.

Groeten van ons

4 opmerkingen:

  1. Super om dit zo van jullie te mogen 'horen'. Fijn dat alles zo voorspoedig gaat en jullie zichtbaar genieten !
    Groetjes uit een nat en donker Lunteren!
    E & G

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Dinand en Anita,

    Wat een schatje is Matthias! Zo'n klein kereltje voor wie alles zo vreemd is. Maar hij krijgt van jullie zoveel liefde en aandacht dat hij wel moet merken dat hij een "thuis" heeft.

    Liefs en een knuffel voor Jedidja en Matthias!

    Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Folbertjes,

    Wat een mooi ventje, die Matthias. Leuk hem samen met z'n grote zus op de foto te zien. Fijn dit contact; ver en toch (een beetje) dichtbij. Marion zal morgen ook wel een berichtje plaatsen, ik ga nu lkkr slapen. Ik wens jullie (Dinant, Anita, Jedidja, Matthias en niet te vergeten Arjan), de onmisbare zegen van de HEERE!!! Groeten en tot snel :) Rijk (ook namens Marion)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ...sorry Arjen (ipv Arjan) :) Gaaf dat je deze broeder en zuster (...en kleine zus) zo mag/kunt helpen!

    BeantwoordenVerwijderen