zaterdag 9 mei 2009

Terug in Beijing

Lieve allemaal,



Hier zijn we dan weer.

Vandaag weer teruggevlogen naar Beijing, vroeg dag voor ons vanmorgen, kwart voor zes opgestaan, en om acht uur op weg naar het vliegveld, we moesten om 10.40 gaan vliegen.
Ann onze gids heeft ons geholpen met inchekken, omdat dit moest op de officiele adoptiepapieren van Matthias, omdat we nu dus nog geen paspoort hebben.
Alles gelukkig goed gegaan, goede vlucht gehad, weinig turbulentie en Jedidja heeft de hele vlucht geslapen.
Het was wel heel vreemd om Matthias nu echt van zijn geboortegrond los te maken, op zo'n moment besef je weer hoe definitief het ook voor hem is.
Hij deed het trouwens uitstekend tijdens de vlucht, leek nergens last van te hebben, was vrolijk en bleef goed in zijn stoel zitten.
Wel drie keer in zijn broek gepoept vandaag (erg handig op het vliegveld verschonen), maar goed dat mag de pret niet drukken.
Toen we hier in Beijing aankwamen, zijn ze gelijk alletwee in bad gegaan hebben een tijd lekker zitten kakelen met elkaar, de een Chinees en de ander Nederlands, maar ze lijken elkaar prima te verstaan.
En op dit moment slapen ze als roosjes !
We zitten in een heerlijk hotel, het is een kamer zo groot als onze eigen kamer en keuken bij elkaar, dus heel veel ruimte.
Het is een nieuw hotel, gebouwd voor de olympische spelen in 2008, en werkelijk ontzettend luxe.
Het is absoluut prettig met twee kinderen, maar het is ook heel bitter als je de tegenstelling met zoveel armoede ervaart.
Morgen gaan we proberen om een beetje zondag te vieren zoals we dat gewend zijn, we gaan proberen live mee te luisteren met onze gemeente in Lunteren.
Vandaag hebben we alle documenten al in moeten leveren bij onze gids hier, zij gaat maandag naar het ministerie voor legalisatie, en dinsdag gaat zij het visum regelen.
Onze gids heeft vandaag ook gezegd dat we ons geen zorgen hoeven te maken over het paspoort, want zij gaat er helemaal van uit dat alles op tijd klaar komt.
Waarschijnlijk wordt het maandagavond overgevlogen naar hier, en kan de gids er dinsdagmorgen meer naar de ambasade voor het visum.
We zitten hier nu met alle adoptiegezinnen uit Nederland op dezelfde gang, dus dat is wel gezellig.
Met Matthias gaat het nog steeds prima, hij is heel aanhankelijk, wil graag bij je op schoot, en heeft weinig gehuild.
Hij is ontzettend vrolijk, loopt met van alles en nog wat rond, en wil je graag helpen.
Vanmorgen toen ik me aan het aankleden was, haalde hij mijn schoenen op en zette ze voor mijn voeten.
Hij doet graag spelletjes, zoals kiekeboe, en hij daagt je af en toe enorm uit om hem te pakken.
Kortom, het gaat nog steeds boven verwachting, ook met Jedidja trouwens, ze begint er echt een beetje aan te wennen dat ze niet altijd meer de eerste is die aandacht krijgt, en ze wil ook graag knuffelen met Matthias.

Nou dit was een impressie van vandaag, jullie allen een goed weekend gewenst en een fijne zondag !



Groeten van ons !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten